Muškaření, nástěnné dekorace, zakládání akvária

23. červenec 2011

Tentokrát jste se dozvěděli, na jaké květiny lze přilákat motýly. Existují totiž květiny, díky kterým se motýli u vás doslova zabydlí. O znalostech a zkušenostech s muškařením vám vyprávěl Pavel Vrána z Českého rybářského svazu. Jak založit akvárium? Jaké rybky a další živočichy si pořídit? Na tyto a další otázky vám v tomto díle Hobby magazínu odpověděla akvaristka Dagmar Hurychová.

Květiny pro motýly
Možná máte zahradu plnou krásných květin, ale přesto máte pocit, že na ní něco chybí? Přáli byste si vaší zahradu oživit? Zkuste květinami na zahradu přilákat krásné barevné motýly. Existují totiž květiny, díky kterým se motýli u vás doslova zabydlí a můžou tak u vás na zahradě poletovat po celý rok. O tom, na jaké květiny motýly přilákat, mluvila Markéta Vejvodová s Danou Eklovou ze společnosti Leone Garden.

Muškaření
Věnovali jsme se této rybolovné disciplíně. Řeč byla o způsobech muškaření a o správném výběru náhrad a dalšího náčiní. O své znalosti a zkušenosti se s námi rozdělil Pavel Vrána z Českého rybářského svazu. Za ním nás zavedl Jan Zítka.

Nástěnné dekorace
Přáli byste si oživit vaše stěny, a přitom se vám nechce znovu malovat? Nebo se vám žádný vzor tapety nelíbí a přáli byste si něco speciálního? Váš byt můžete oživit nejrůznějšími dekoracemi, které jednoduše na stěnu nalepíte - ať už jako samolepky, nebo jako dekorativní tapety. Na vše podstatné se ptala Markéta Vejvodová Zdenky Suchomelové ze společnosti Bauhaus.

Zakládání akvária
Jaké rybky a další živočichy si pořídit? Jak velké by akvárium mělo být a čím ho vybavit? Právě takové otázky si kladou ti z nás, kteří si chtějí založit své první akvárium. Radu a inspiraci jim mohl dát následující příspěvek. S akvaristkou Dagmar Hurychovou ho natočil Jan Zítka.

Dobrá rada na závěr:
Potřebujete vyčistit chromové koupelnové kohoutky a nemáte doma potřebný čistič? Nevadí, bude vám stačit citronová kůra.

Reprízováno 20. července 2011.

Spustit audio