Na 200 berounských bytů dnes předáno

21. říjen 2004

V Berouně v minulých dnech skončila výstavba osmi bytových domů v městské čtvrti Palouček. Klíče od téměř 200 bytů dnes převzali první nájemníci. Za metr čtvereční museli zaplatit nejméně 25 000 korun, což je o zhruba 11 000 korun za metr čtvereční více než v případě 120 bytů, které před nedávnem na Paloučku dostavělo město.

Navzdory vyšší ceně však zbývá volných pouze 13 bytů. "Většina bytů je zakoupena prostřednictvím hypotečního úvěru," řekl ředitel developerské společnosti Martin Klein. Budoucí majitelé bytů budou podle něj mít k dispozici garážová stání, sklepy a část z nich i předzahrádky. Plusem obytného komplexu Palouček II je i jeho umístění. Cesta na okraj hlavního města trvá po dálnici D5 necelých dvacet minut. Osm pestrobarevných domů navíc stojí v bezprostřední blízkosti lesa. Od nedalekého sídliště domy odděluje sportovní areál a koupaliště. Bytová výstavba zažívá v Berouně nebývalý rozmach. V současnosti jsou rozestavěny stovky bytů. V červnu začala výstavba 150 luxusních bytů v areálu bývalého berounského pivovaru. Několik desítek nových bytů navíc do dvou let nabídne i víceúčelové centrum Polygonis v centru města.

Stavební "boom" však má i své nevýhody. Větší zájem o bydlení ve Středočeském kraji, především ze strany lidí pracujících v Praze, totiž zvedá ceny běžných bytů v panelových domech. Výjimkou není ani Beroun, kde bylo loni možné sehnat třípokojový byt za jeden milion korun. Dnes se jeho cena nezřídka pohybuje zhruba o 400 000 korun výše.

Spustit audio