Na černé skládce u Loděnice na Berounsku se našlo šest uhynulých zvířat

28. duben 2009

Obyvatelé Loděnice na Berounsku se už několik let potýkají s černou skládkou nedaleko obce. Situace se teď ještě více vyostřila, a to když jeden z nich našel na skládce pět uhynulých ovcí a jedno kůzle. Odpad se navíc hromadí i v samotném centru obce.

Na uhynulá zvířata na černé skládce upozornil jeden z občanů, který má v její blízkosti chatu. Obával se totiž, že by odpad ze skládky mohl prosáknout do podzemních vod. Zkontaktoval proto starostku obce Ernu Šimrovou, která se na místo ihned vypravila. Na skládce skutečně našla uhynulá zvířata, a proto urychleně zařídila jejich odvoz a začala pátrat po jejich majiteli.

Zjistil majitele se ale nedalo. Zvířata totiž neměla visačky, a proto dohledat, komu patří, bylo v tu chvíli nemožné. Starostka se proto obrátila na policii, která se teď případem zabývá. Podle vedoucího obvodního oddělení v Berouně Petra Boubína ale zatím žádné informace, které by vedly k dopadení pachatele, nemají. Pokud se ale podaří z uvedeného činu někoho usvědčit, hrozí mu pokuta až 50 tisíc korun.

Černou skládkou ale problém v Loděnici zdaleka nekončí. Starostka Erna Šimrová uvedla, že zhruba rok a půl se odpad hromadí i v centru obce. Proto se chce sejít ještě do prázdnin se zástupci Bubovic a Chrustenic, které s její obcí sousedí. Doufá, že společně najdou nějaké řešení a zabrání tak dalšímu hromadění odpadu v obci.

autor: Lucie Zemanová
Spustit audio