Na středočeských silnicích pozorně

31. leden 2005

Silnice ve Středočeském kraji jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Na některých místech kraje sněží a místy se tvoří sněhové jazyky. Jak vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic, zvláště naléhavá situace je především na severu a jihu kraje.

Sněží například na Mladoboleslavsku a zvláště opatrně musí jezdit řidiči v okolí Bělé pod Bezdězem, kde silničáři posypávají všechny silnice a na některých silnicích druhé a třetí třídy musí pluhovat. I jinde v této oblasti zůstává na silnicích rozbředlý sníh či vrstva ujetého sněhu. Sněhové přeháňky komplikují silnici i v oblasti Kokořínska na Mělnicku, v okolí Prahy, na Benešovsku a na Rakovnicku. Sněhové jazyky se vytvářejí v oblasti Praha-západ, na Kladensku a Rakovnicku. Sněží místy i na dálnicích D1 a D5, ale dálniční úseky zůstávají zatím sjízdné bez omezení.

V kraji jsou teploty v rozmezí od minus pěti do minus jednoho stupně. Je většinou zataženo, místy polojasno. Silný vítr fouká především na Kladensku, Berounsku a v oblasti Praha-západ.

Spustit audio