Na výstavišti v Lysé nad Labem přijelo na 200 vystavovatelů. Dali si tam sraz zemědělci s milovníky koní i dechovky

21. březen 2019 07:12

Výstaviště v Lysé nad Labem zaplnily až do neděle květiny a zemědělské stroje. Koná se tam výstava Zemědělec a Jaro s koňmi. Novinkou letošního ročníku tradičních výstav je i festival dechovky.  V sobotu tam také ocení Potravinářský výrobek Středočeského kraje. 

„Je tu pro každého něco – od semínek, sazenic, truhlíků po sekačky nebo zahradní nábytek a techniku,“ slibuje manažerka výstavy Eva Švecová.

V rámci akce Jaro s koňmi uvidí návštěvníci i doprovodný program. „Uvidíte například, co všechno koně dokážou na povel svého chovatele,“ říká Ladislav Žoha, manažer této části výstavy s tím, že by se v Lysé měl představit i Ranč U jasanu z Orlických hor, který má koně specializované na hipoterapii.

Výstaviště v Lysé nad Labem patří v těchto dnech nejen zemědělcům

Milovníci dechovky jistě ocení, že během výstavy v Lysé vystoupí i několik oblíbených kapel jako jsou Moravanka, Květovanka nebo Babouci. A všichni mohou ochutnat také to nejlepší od regionálních farmářů. Kdo získá certifikát Potravinářský výrobek Středočeského kraje, bude jasné v sobotu dopoledne.

V sobotu bude na výstavišti i Český rozhlas Region. K jaru totiž patří neodmyslitelně cvrnkání kuliček a tak si k nám můžete přijít zahrát o super ceny.

Spustit audio