Neděle: Ženy a muži v kuchyni

7. únor 2016

Kdo je ve vaší domácnosti obratnějším kuchařem? Jak to vypadá, když se muž pustí do vaření? Daří se vám víc při pečení nebo vaření? Jaké jídlo zvládáte mistrně a které vám naopak vůbec nejde? Vaříte podle citu nebo receptu? Vystřihujete si recepty z časopisů, diskutujete na internetu nebo hledáte inspiraci při vaření kuchařských mistrů v televizi/rádiu? Jaké recepty vám předali rodiče, prarodiče?

Vaření je u nás fenomén. Pořady mistrů kuchařů i úplných laiků nadšenců mají ohromnou sledovanost i poslechovost. Stále kupujeme knihy a časopisy o vaření, nejeden supermarket vydává i své vlastní časopisy s recepty, až je zarážející, kolik různých variací se dá vymyslet.

Někdo se vrací k tradici našich babiček, jiní vymýšlejí minimalistické, přesto velmi syté obědy. Jezdíme také na gurmánskou turistiku a v poslední době se lidé přes internet zvou na večeře, obědy, aniž by se před tím znali. Nemluvě o čím dál tím oblíbenějším předávání kvásku, díky kterému si doma v kuchyni upečeme vlastní chléb.

autor: Romana Lehmannová
Spustit audio