Nedělní pochoutky s Ninou Divíškovou

V neděli do naší velikonoční kuchyně vstoupí dáma s úžasným naturelem, obdařená darem zasmát se i sobě a vůbec milá osoba - herečka Nina Divíšková. Naučí nás vepřové na francouzské hořčici a pro navození sváteční atmosféry si i s ní uděláme velikonoční nádivku.

Povídat si budeme o tom, jak se slaví pořádně Velikonoce ve východních Čechách, kam jezdí se svým mužem Janem Kačerem, proč v mládí nepochopili v Praze, co chce koupit, jestli měla problémy s brněnštinou i jak se s mužem seznámili. Bude veselo i při rychlovýslechu a slovní hře. Na kuchtění si připravte tyto suroviny:

Velikonoční nádivka: 200 g šunky; 200 g vepřové plece, 200 g kuřecího, 6 vajec, 6 žemlí, 1/8 l mléka, muškátový oříšek, sádlo, sůl a bílý pepř a nesmí chybět kopřivy nebo případně petrželka kudrnka.

Vepřové na francouzské hořčici: 4 vepřové kotlety, sádlo, sůl, bílý pepř, ostrou francouzskou hořčici, 3 kelímky smetany ke šlehání a brambory.

Nina Divíšková