Noční bouřka komplikovala v kraji provoz na silnicích i na železnici. Hasiči vyjížděli skoro 300x

30. červen 2021

Středočeští hasiči mají na svém kontě v noci na dnešek téměř 300 výjezdů. Nejčastěji řešili popadané stromy. Bouřky zkomplikovaly i dopravu. Železničáři ještě dnes ráno pracují např. na odstranění následků bouřek na trati u Zdib.

Středočeští hasiči během noční bouřky čerpali také vodu ze zaplavených sklepů nebo hasili stodolu. „Bouřky byly nejsilnější na Příbramsku,“ říká mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel. Jak uvedli v noci na svém twitteru, mezi 21. a 22. hodinou měli každou půlminutu hlášenou jednu novou událost. Jejich pražští kolegové vyjížděli za stejné období skoro 40x, také řešili hlavně popadané stromy, zatopené sklepy nebo uvolněné plechy na střechách.

Železničáři pracují na odstranění následků silného větru a bouřek. Už se jim podařilo zprovoznit třeba trať z Lužné u Rakovníka do Rakovníka. Provoz je ale stále zastavený na trati na Písek a to ve Zdicích. Komplikace ale musí očekávat cestující na trati z Benešova do Prahy. U Říčan jezdí vlaky po jedné koleji a můžou tak mít zpoždění.

autoři: Jaroslav Hroch , Von
Spustit audio