Sobotní pochoutky s Čirinou
Kuřecí kousky obalované v česnekovém těstíčku
Tuto sobotu budou moderátoři Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal smažit kuřecí kousky obalované v česnekovém těstíčku se zkušenou profesionální kuchařkou Čirinou.
Dozvíte se, jak se vaří v Praze ve vyhlášené restauraci, kam se chodí pro inspiraci, jaké to bylo vařit pro Václava Havla, i kterou surovinu má ze všeho nejraději. Navíc zazní i pochoutková reportáž a spousta zajímavých informací.
Jestli chcete s námi ochutnat slíbené jídlo, tak si nachystejte: 60 dkg kuřecích prsíček, 15 dkg eidamu 45% v celku, ½ kg hladké mouky, 3 vejce, ½ l mléka, 8 stroužků česneku, sůl, bílý pepř a olej na smažení (nejlépe Corolli).
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.