Nová Miss Polabí nadchla diváky i porotu břišními tanci

18. květen 2015

Miss Polabí pro letošní rok se stala v neděli večer šestnáctiletá studentka Kateřina Buchalová. Porotci v Divadle Na Kovárně v Poděbradech vybírali z celkem dvaceti finalistek. Hlavním kritériem ale nebyla jen krása, nýbrž také talent.

Polabí má svou novou „princeznu krásy“. Vysoká blondýnka Kateřina Buchalová si diváky a porotce získala především při volné disciplíně, ve které štíhlá dívka předvedla v lehkých modrých šatech břišní tance. Moderátor Alexandr Hemala tak při vyhlašování vítězky soutěže překvapil jen málokoho. I když sama studentka z Peček prý své vítězství nečekala.

„Jsem hrozně překvapená, absolutně jsem to nečekala, protože jsem své vystoupení neměla ani pořádně nacvičené. Jsem ale hrozně ráda,“ reagovala nová Miss Polabí 2015 v kategorii dívek od 10 do 16 let. Z finálového večera podle svých slov nezamířila slavit, ale domů k učebnicím. „Zítra máme písemky, tak se ještě musím něco naučit,“ tvrdila studentka.

V budoucnosti by ráda své vítězství v soutěži využila v modelingu. „Nějak v tom pokračovat určitě budu,“ věří Kateřina Buchalová. Ještě na začátku večera moderátorovi prozradila, že by se chtěla vypravit do zahraničí. Láká ji Anglie i Španělsko. „Taťka a brácha jezdí na motorkách, tak jsem se teď zaměřila na tenhle koníček. Ale zatím se jen vozím,“ dodala.

Miss Polabí 2015

Dívky v mladší kategorii do 10 let ve volné disciplíně tančily, staly se z nich mažoretky nebo gymnastky. Nechyběla samozřejmě módní přehlídka nebo rozhovor s moderátorem. Porotu nejvíc zaujala Alžběta Kvapilová.

Organizátorka soutěže Iveta Hodečková připomíná, že Miss Polabí není pouze o kráse. „Není to typická soutěž krásy, ale talentová přehlídka dívek. Prim tu hrají volné disciplíny, to znamená dovednosti, které dívky ovládají lépe než ostatní jejich vrstevníci,“ vysvětlila.

autor: duch
Spustit audio