Nové logo Kladna

25. listopad 2004

Největší středočeské město má nové logo. Vítězem výtvarné soutěže o novou grafickou podobu města se stal nymburský ateliér Kluci vespolek. Město ale zatím nemůže nové logo v podobě -KLADNO), jež vzdáleně připomíná takzvaný internetový "smajlík", používat na všech materiálech.

"Nejdříve se musí dokončit grafický manuál, který upřesní, jak a kde logo používat," řekl mluvčí magistrátu Ladislav Pavlík. Přesto mohou obyvatelé logo spatřit již nyní. Magistrát ho nechal umístit na některé plakáty, zvoucí na městské kulturní akce. Nová grafická podoba města již vzbudila velkou diskusi mezi radními.Některým členům vedení města se zdálo, že logo je příliš jednoduché a nepříliš výtvarně zdařilé. Podle primátora Dana Jiránka ale nové logo reprezentuje Kladno jako moderní město a jednoduchost loga je plusem.

Kladenský magistrát již jednou soutěž o nové logo vyhlásil. Tehdy ale vybíral znak pro městskou společnost Sportovní areály města Kladna (SAMK). Vítěz se dočkal finanční odměny, jím navržené logo se ale oficiálním znakem SAMK asi nikdy nestane. Firma se totiž rozhodla, že ho nevyužije.

Spustit audio