Nový most v Kamenném Přívozu by se měl začít stavět v roce 2023. Ten stávající už současnému provozu nestačí

13. červenec 2021

Po ocelovém mostě v Kamenném Přívoze přes řeku Sázavu se lidé dostávají na druhý břeh víc než sto let. Středočeské hejtmanství se ho chystá vyměnit za nový, protože dnešnímu dopravnímu vytížení už nestačí. Jestli ho bude stačit rozšířit nebo budou muset silničáři postavit konstrukci úplně jinou, zatím není jasné.

Po mostě v Kamenném Přívozu musí řidiči větších aut projíždět jednotlivě už několik let. Během dopravních špiček, kdy se lidé vrací třeba z chat, tak doprava v obci bývá podle jejích zástupců dost nebezpečná.

Přes řeku vedou i lávky pro pěší. Jedna z nich je ale zavřená. „V současné době je to komplikace i pro pěší. Ta lávka v dobrém stavu není, i když odborníci tvrdí, že v dobrém stavu je,“ říká nezávislý starosta obce Prokop Mašek.

Katastrofa je to podle jeho slov v  pátek odpoledne, kdy se lidé vracejí z práce, jezdí na chaty a nebo v neděli odpoledne, kdy se vracejí zpět.   

Na novém mostě Středočeský kraj pracuje, v jaké fázi plány jsou, přibližuje náměstek hejtmanky pro dopravu Martin Kupka (ODS). „My jsme v této chvíli ve stadiu dokumentace pro územní rozhodnutí. To bychom měli mít k dispozici do konce prázdnin,“ vysvětluje Kupka s tím, že pak budou následovat další kroky – územní řízení, stavební povolení. „Rádi bychom se stavbou mostu začali v roce 2023,“ dodal.

Kolik bude nový most stát, bude jasné později. Kraj ale počítá řádově s desítkami milionů korun.

Spustit audio