Obyvatelé Zdic na Berounsku se zlobí kvůli nepodařené rekonstrukci koupaliště

8. červen 2009

Už dva roky čekají obyvatelé Zdic na Berounsku, až se budou moci vykoupat ve zrekonstruovaném bazénu. Zatím ale marně. Koupaliště měli navštěvovat už od roku 2007, kdy vedení města odhalilo první technické nedostatky. A další závady brání provozu koupaliště dodnes. Jak zjistila Lucie Zemanová, občané se v novém bazénu nevykoupou možná ani letos...

Venkovní koupaliště ve Zdicích je kvůli rekonstrukci uzavřené od srpna roku 2006. I díky patnáctimilionové státní dotaci nestálo opravám nic v cestě, proto vedení vybralo stavební firmu, která rekonstrukci zvládla provést ještě do konce roku. Sezona 2007 se ale nekonala, protože město odhalilo první nedostatky, které muselo odstranit na své vlastní náklady.

O rok později si už vedení města myslelo, že sezóna proběhne, ale opak byl pravdou. Voda napuštěná do koupaliště, se nenávratně ztratila, a proto se obyvatelé Zdic v bazénu nevykoupali ani v roce 2008. Závady se teď stavební firma pokouší odstranit a bazén asi bude muset znovu vybetonovat. Nikdo si tak netroufne odhadovat, kdy by koupaliště mohlo zahájit provoz. Za jeho rekonstrukcí stojí společnost GHC Invest, která se k celé záležitosti odmítla vyjádřit.

Dětské hřiště na koupališti zatím zeje prázdnotou

Starosta Zdic věří, že se koupaliště nakonec podaří zprovoznit a že bude hojně navštěvované, protože stojí jen kousek od sjezdu z dálnice z Prahy na Plzeň. Pokud se ale firmě nepodaří problémy vyřešit ještě tento rok, vedení města bude uvažovat o tom, že se obrátí na soud.

autor: Lucie Zemanová
Spustit audio