Ochočené slepice z Boušic zobou lidem z ruky. Radost udělají dětem i seniorům v domovech

24. květen 2020

Eva Bukričová vlastní v Boušicích u Benešova malou rodinnou farmu. Vstává před šestou a celý den se nezastaví. Pečuje o zvířata, pořádá kroužky pro děti a cvičí psy. Ochočené slepice Pipi a Máša farmářku doprovázejí i na návštěvy do domova seniorů.

Eva Bukričová pochází sice z Prahy, ale vystudovala střední i vysokou zemědělskou školu a časem si splnila sen o vlastním statku, plném spokojených zvířat. Farma je zapojená i do projektu „Pomazlise.cz“, kde na mnoha místech naší republiky najdete chovatele a farmy se zvířaty vhodnými pro radost i poučení.

Návštěvníky na dvorku za domem vítají kočky, psi, kozy i koně. Nechybí tam ani holubi, husy a několik různých plemen slepic. Housata nerušeně dovádějí v koupacím jezírku. Všechna zvířata jsou zvyklá na kontakt s lidmi, a tak na farmu v Boušicích míří často rodiny s dětmi.

Nejvíc oblíbené u dětí jsou ochočené slepice Pipi a Máša a dva koníci plemene minihorse, které Eva Bukričová sebou bere i do domovů pro seniory. „Dědečkové a babičky, co jsou v těch domovech seniorů, tak většinou žili na vesnici. Takže je to pro ně taková milá vzpomínka,“ vysvětluje usměvavá chovatelka. „ To jsou speciální malé slepičky, těch se nikdo nebojí. Jsou to zakrslé slepičky, lidově se jim říká liliputka. Pipi je taková kontaktní a moc nelítá a Máša dokáže přelétat mezi lidma. Lítá si za pšenicí.“

autor: Barbora Kvapilová | zdroj: Český rozhlas Region
Spustit audio