Onkologická ambulance v Mělníku končí. Nemocnici se nepodařilo sehnat lékaře, staré jsou i přístroje

30. duben 2019 09:40

Provoz onkologické ambulance v mělnické nemonici 1. května končí. Jediný lékař odchází do důchodu a nového se nepodařilo sehnat. Pacienty musí převzít zařízení v Mladé Boleslavi nebo v Praze.

Podle lékařského ředitele mělnické nemocnice Radka Havlase hledalo vedení nového lékaře  intenzivně, a to několik let. Bezvýsledně. Mladí lékaři prý nemají zájem o práci na malém městě a chtějí pracovat spíš ve větších nemocnicích. Ambulance by taky musela nakoupit nové přístroje, třeba pro podávání léků.

"Akutní pacienti byli předáni na specializovaná pracoviště, tedy takzvaná krajská onkologická centra. Neakutní pacienti budou informováni a bude jim nabídnuta péče v našich specializovaných poradnách. Ti, co jsou už ve stádiu sledování, budou předáni praktickým lékařům," vysvětlil Radek Havlas.

Uzavření ambulance se dotkne zhruba stovky pacientů, z toho 15 s akutní léčbou. 

Neakutní pacienti budou jezdit především do nemocnic v Praze Na Bulovce, do Mladé Boleslavi nebo do Kladna. Radní Středočeského kraje pro zdravotnictví Robert Bezděk tvrdí, že krajské nemocnice takový počet pacientů zvládnou. 

autor: Radek Duchoň
Spustit audio