Oslavte s námi 20. narozeniny Regionu koncertem v Poděbradech

4. srpen 2022

Václav Neckář & Bacily, Milan Drobný, Jakub Smolík, Uršula Kluková nebo Jiří Krampol – to je jen malý výčet gratulantů na oslavě dvacátých narozenin Českého rozhlasu Region. Po dvouleté pauze se navrací tradiční koncert na Lázeňskou kolonádu v Poděbradech, v sobotu 3. září od 12 hodin a my už se na vás moc těšíme.

V programu vystoupí i Marcel Zmožek, Kateřina Brožová, Jana Chládková s kapelou Pontiac, Bohuš Matuš a nebudou chybět ani moderátoři Regionu. Kromě koncertu je připravený i doprovodný program, který si užijí malí i velcí návštěvníci.

Oslavte s námi 20. narozeniny Regionu v Poděbradech

„Narozeniny Českého rozhlasu Region v Poděbradech se staly tradicí. Během dvouleté pauzy způsobené covidem 19 se nás posluchači často ptali, kdy se na poděbradskou kolonádu vrátíme. A tak plníme narozeninové přání jim i nám a těšíme, že si společné setkání opět užijeme. Jako každý rok nebudeme vybírat žádné vstupné, celý program včetně koncertů nebo zábavy pro děti bude úplně zadarmo,“ říká ředitel Českého rozhlasu Region Petr Sznapka.

Narozeniny jsou navíc jedinečnou příležitostí pro posluchače, aby se osobně setkali s těmi, které znají z rádia. Na místě budou moderátoři, redaktoři, dramaturgové, ale i kolegové, kteří jsou nedílnou součástí zákulisí naší stanice.

Doprovodný program:

Užijte si na oslavě 20. narozenin Regionu také bohatý doprovodný program.

Autogramiádový stan

Nechte si podepsat své oblíbené moderátory a účinkující umělce. Připravili jsme pro vás i nové podpisové karty s jejich fotografiemi. Stan naleznete mezi podiem a kongresovým centrem.

Infostánek Regionu

Uršula Kluková a Klukoviny

V infostánku Regionu vám nabídneme Rozhlasové noviny – speciální vydání k 20 letům, samolepky, vějíře a další drobné propagační předměty. Svoji nabídku zde představí také Radioservis. Koupit si zde můžete také knihy týkající se Pochoutkového roku a Humoriády.

A děti určitě potěší malování na tvář nebo ruce a modelování z balónků.

Světluška

Světluška je dlouhodobý projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu, který pomáhá těžce zrakově postiženým. Na stánku představí své aktivity a nabídne k prodeji různé produkty. Výtěžek z prodeje bude rozdělen mezi nevidomé a slabozraké.

Oslavte s námi 20. narozeniny Regionu v Poděbradech

Historypark Ledčice

Na stánku Historyparku budou prostřednictvím Muzejních kufříků k dispozici repliky pravěkých nástrojů (pazourkových, bronzových i železných), které si budete moci vyzkoušet. Například rozříznout jablko pazourkovým nožem, bronzovou sekerkou nebo železným nožem. Zajímavé bude určitě i vrtání pravěkou vrtačkou nebo rozdělávání ohně bez sirek a zapalovače a pravěká textilní dílnička.

Dobrovická muzea 

S pracovníky Dobrovických muzeí můžete stavět hrad z kostek cukru nebo skládat dřevěné puzzle ve tvaru řepy. A výrobky z řepy zde budete moci i ochutnat, například řepánky nebo řepný sirob.

Skanzen Kouřim 

Muzeum lidových staveb pro vás připravilo poznávání bylinek a obilí. Představí vám některé předměty z dob našich předků a nabídek speciální bylinkový čaj.

Babíkov

Svoji činnost i nabídku představí Babíkov, neziskový spolek, který se snaží začlenit seniory zpět do života. Snaží se jim ukázat jim, že jsou stále potřební, a že nás mají co naučit. Senioři z jeho okolí nebo z domovů seniorů pro něj vytvářejí krásné výrobky, jako např. bavlněné čepičky pro onkoláčky nebo pletené ponožky pro dlouhodobě nemocné pacienty. Některé výrobky budou k prodeji a pro děti bude připravena zábavná dílna.

Město Poděbrady

Stánek jednoho z nejznámějších lázeňských měst, které je naším pravidelným hostitelem, vám představí svá nej…, zajímavosti, turistické cíle i kulturní zážitky.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.