Páteční Noční linka: Naše jarní chutě
Berou vás nějaké jarní chutě, když už zima končí a tělo se hlásí třeba o čerstvé bylinky, první zelené natě a lepší chutě, které mohou naše jídla jenom vylepšit? Jaké jídlo je pro vás symbolem jara? Jsou to třeba až velikonoční speciality? Nebo odlehčená jídla, kde je hodně zeleniny a ovoce? Máte nějakou svoji jarní specialitu?
Většina z nás má jídlo a chutě na něj po celý rok. Bohužel na mnohých je to také dost vidět. Ale zpět k jídlu. I tradiční česká kuchyně nabízí různé sezónní recepty a určitě se liší kuchyně zimní a jarní, potažmo letní. Prostě naše tělo začne mít jiné chutě a tělo si také říká o to, co mu už dlouho chybělo. Jaké jsou ty vaše jarní chutě a na jaké jídlo si rádi vzpomenete a říkáte si, že byste ho měli uvařit?
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.