Písničky mě napadají nejvíce mezi jedenáctou a jednou hodinou v noci, říká Honza Nedvěd

30. duben 2024

Honza Nedvěd se svou kapelou Příbuzní intenzivně koncertuje nejen v Čechách, ale i na Slovensku. 4. května odehrají koncert také v Plzni.

Příbuzní s Honzou Nedvědem na koncertech hrají vlastní písničky, ale samozřejmě, že velkou část každého koncertu tvoří staré známé Nedvědovky. V jejich podání můžete ovšem slyšet naživo například i Rosu na kolejích od Wabiho Daňka nebo velké hity Spirituál kvintetu.

Bez zajímavosti není ani to, že na každém koncertě pořádá skupina pěveckou soutěž. Kdo má zájem a odvahu, může přijít na pódium a nějaký hit bratří Nedvědů si zazpívá do mikrofonu s doprovodem kapely na celý sál. "Čím horší zpěv, tím větší potlesk," říká s úsměvem Honza.

Skupina právě také dokončuje nové album. Na něm posluchači najdou jenom autorské písničky Honzy Nedvěda, které se mu podle jeho slov nejlépe píšou kolem půlnoci.

Poslechněte si v rozhovoru, jak se vyvíjela jeho muzikantská historie, jaké je to mít v kapele manželku i to, jak se mu podařilo shodit 39 kilogramů.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.