-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 3. 7. 2022
Další soutěžní recept na sladko: Válečný dort Zázrak od Hany Kohoutové. Jak správně vačřit marmeládu podle Josefa Maršálka. Čepování piva je věda.
-
Jídlo
Jak správně vařit marmeládu, aby nebyla ani moc tuhá ani moc řídká, radí cukrář Josef Maršálek
Marmelády a džemy připravujeme tak, že si nachystáme ovoce nebo ovocné protlaky. Vložíme je do hrnce a za stálého míchání přivedeme k varu.
-
Jídlo
Umění čepovat. Výčepní musí natočit aspoň 1000 piv, aby za něco stál
Udělej mi šnyt, pěnu jako Krkonoše. Natoč mi hladinku, dotáhni to, udělej mi mlíko. Těmito způsoby a řadou dalších se mluví na výčepáka nebo chcete-li vrchního.
-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 26. 6. 2022
Další soutěžní recept na sladko: Likérové řezy od Aleny Doskočilové. Málokdo peče listové správně, naučte se to od Josefa Maršálka. Anýzová limonáda.
-
Jídlo
Málokdo peče listové správně, naučte se to od Josefa Maršálka
Při pečení listového těsta platí úplně stejná pravidla jako při pečení odpalované hmoty. To znamená, že těsto vkládáme do silně vyhřáté trouby.
-
Jídlo
Anýzová limonáda se asi jako jediná na světě vyrábí ve středočeském Kladně
Anýzovka je jednou ze šesti variant limonád, kterou vyrábějí v jablářství F. H. Prager v Kladně. Má žlutou barvu, chutná po pendreku a prý vás zbaví mrzutosti.
-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 19. 6. 2022
Další soutěžní recept na sladko: Tvarohové knedlíky s rebarborou od Václava Ségla. Nejlepší šodó krém k buchtičkám podle babičky Josefa Maršálka. Příběh hermelínu.
-
Jídlo
Nejlepší vanilkový krém, který můžeme podávat k buchtičkám, podle Josefa Maršálka
Buchtičky s krémem, to je vrchol delikates. Recept na buchtičky má náš cukrář od své babičky Josefky, která k němu dělá i naprosto dokonalý vanilkový krém. Zkuste ho i vy.
-
Jídlo
Hermelínový fenomén pochází ze Sedlčan
Pokud patříte k pamětníkům, možná si vzpomenete, jak se před 60 lety v obchodech objevily první hermelíny. Tehdy v potravinách žádné chladicí vitríny nebyly.
-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 12. 6. 2022
Další soutěžní recept na sladko: Jablkové šátečky od Jitky Loudové. Jak vyšlehat šlehačku záleží na tom, kam ji chcete použít – radí Josef Maršálek. Tvarůžkové speciality.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »