Poděbradská radnice zvažuje modernizaci a rozšíření úřadu

22. leden 2003

Poděbradská radnice zvažuje modernizaci a rozšíření budovy městského úřadu. Pokud by se tak stalo, mohla by soustředit všechny agendy na jedno místo. Část zastupitelů ale navrhuje koupit budovu skláren, kde některé agendy sídlí od ledna. V obou případech by ale město muselo investovat desítky milionů korun.

Podle starosty Jozefa Ďurčanského je pro občany jednoznačně výhodnější, kdyby našli všechny služby v jednom objektu. A to i za cenu, že by přestavba radnice byla dražší než koupě budovy skláren. Podporuje proto rozšíření radnice. Tuto variantu již loni schválili radní i zastupitelé. Vzhledem k tomu, že se mezi zastupiteli objevili i zastánci koupě budovy skláren, starosta slíbil, že se tento problém znovu přehodnotí. Obě varianty posoudí nezávislý odborník. Analýzu má předložit začátkem února.

Přestavba a rozšíření radnice by podle starosty stála asi 60 milionů korun, z toho asi čtvrtinu představují náklady na nutnou modernizaci radnice. Tato varianta je podle něj v podstatě stejně drahá jako koupě budovy skláren, která by přišla asi na 40 až 46 milionů korun.

Spustit audio