Policie má stopy v případu nalezeného novorozence

30. duben 2010

Po matce nalezeného chlapečka, kterého v úterý ráno našla uklízečka v hořovické nemocnici na Berounsku, stále pátrá policie. Ta v tuto chvíli prošetřuje několik variant a s tou nejpravděpodobnější se jako prvnímu médiu svěřila Českému rozhlasu Region. Jak zjistila Lucie Zemanová, policie pátrá po konkrétní ženě, která by mohla být matkou nalezeného novorozence, kterého zdravotníci pojmenovali Jaroslav Úterek.

Policie zatím nezná ani místo porodu, ani matku malého Jarouška, kterého uklízečka našla v suterénu hořovické nemocnice v batohu a zabaleného do deky. Osobě, která ho tam odložila může hrozit až pětileté vězení. Donedávna policie neměla žádnou konkrétní stopu. Teď je ale všechno jinak. Berounským policistům se ozval řidič, kterého v inkriminovanou dobu zastavila neznámá žena, jak řekl vedoucí berounské kriminální policie Petr Boubín, podle kterého se policistům už několik svědků přihlásilo. Jejich výpovědi ale prozatím nikam nevedly.

Malému Jarouškovi se v tuto chvíli daří dobře a zdravotníci ho už druhý den po jeho nalezení přesunuli z inkubátoru do normální postýlky. Podle primáře novorozeneckého oddělení Františka Zahálky je jeho zdravotní stav stabilizovaný a na ústupu je také žloutenka. Co s chlapečkem bude dál ale zatím není jasné.

Nemocnice také zahájila jednání s městem Hořovice, a to o možném pořízení babyboxu. V případě, že se pro něj nemocnice skutečně rozhodne, je město připravené na jeho koupi přispět.

Batoh, ve kterém uklízečka Jaroslava našla

Deka, ve které byl chlapeček zabalený
autor: Lucie Zemanová
Spustit audio