Potravinová banka otevřela kuchyni, kde bude zájemce učit zdravě vařit z prošlých surovin

Komunitní kuchyně v potravinové bance ve Zdibech u Prahy

Potravinová banka pro Prahu a střední Čechy  otevřela v úterý komunitní kuchyni. Sloužit má pro kurzy vaření a ke zpracování potravin, které by se jinak zkazily. Na vybavení kuchyně se složili dárci. 

Místo na skládce či ve spalovně končí část potravin s prošlou lhůtou minimální trvanlivosti ve Zdibech u Prahy. Právě tady, v potravinové bance, se s jejich pomocí budou učit zdravě vařit senioři nebo matky, které zůstaly s dětmi samy. 

Umožní jim to nová komunitní kuchyně, kterou pracovníci zařízení v úterý otevřeli. 

Vedení potravinové banky tu plánuje pořádat třikrát měsíčně kurzy vaření. Podle její ředitelky Věry Doušové totiž matky samoživitelky nebo senioři, kteří se ocitli v těžké životní situaci, nemají vždy dobré znalosti, jak naložit se zdravými potravinami a kupují si raději nezdravé jídlo. Tady je chtějí naučit základní recepty a způsoby přípravy jídla.

Už nyní pracovníci potravinové banky část surovin získaných ze supermarketů konzervují, protože by se přes víkend zkazily. 

Komunitní kuchyně potravinové banky ve Zdibech u Prahy
Vaření z prošlých potravin ve Zdibech u Prahy
PHOTO_20190226_112253.jpg