Potravinová banka otevřela kuchyni, kde bude zájemce učit zdravě vařit z prošlých surovin
Potravinová banka pro Prahu a střední Čechy otevřela v úterý komunitní kuchyni. Sloužit má pro kurzy vaření a ke zpracování potravin, které by se jinak zkazily. Na vybavení kuchyně se složili dárci.
Místo na skládce či ve spalovně končí část potravin s prošlou lhůtou minimální trvanlivosti ve Zdibech u Prahy. Právě tady, v potravinové bance, se s jejich pomocí budou učit zdravě vařit senioři nebo matky, které zůstaly s dětmi samy.
Umožní jim to nová komunitní kuchyně, kterou pracovníci zařízení v úterý otevřeli.
Vedení potravinové banky tu plánuje pořádat třikrát měsíčně kurzy vaření. Podle její ředitelky Věry Doušové totiž matky samoživitelky nebo senioři, kteří se ocitli v těžké životní situaci, nemají vždy dobré znalosti, jak naložit se zdravými potravinami a kupují si raději nezdravé jídlo. Tady je chtějí naučit základní recepty a způsoby přípravy jídla.
Už nyní pracovníci potravinové banky část surovin získaných ze supermarketů konzervují, protože by se přes víkend zkazily.
Nejnovější zprávy
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Byl svědkem poprav vojáků, kteří se snažili utéct, říká právník prvního dezertéra Wagnerovy armády
-
OTÁZKY A ODPOVĚDI: Co zajišťuje regulérnost voleb a proč je nemohou ovlivnit žádné ‚americké firmy‘
-
Prezidentské volby Čechů v zahraničí. Volební průkaz ve špatné zemi, drahé letenky nebo ‚na otočku‘ domů
-
Trojka z testu znamená, že dítě se naučilo tři čtvrtiny látky, kritizuje známkování šéfka Učitelské platformy