Povinné roušky na vnitřních akcích nad sto lidí. Ministr zdravotnictví Vojtěch oznámil nová opatření kvůli koronaviru

23. červenec 2020

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) oznámil zpřísnění opatření v souvislosti s koronavirem. Od soboty jsou povinné roušky na vnitřních akcích nad sto lidí. Od pondělí pak bude na těchto akcích omezena kapacita z 1000 osob na maximální počet 500 lidí. Opatření se podle ministra vrací kvůli zvýšenému počtu nakažených v posledních dnech.

„S účinností od soboty 25. července od půlnoci dojde k zavedení plošné povinnosti nošení roušek na vnitřních hromadných akcích nad sto osob,“ oznámil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) na tiskové konferenci. „S účinností od pondělí zavádí ministerstvo zdravotnictví omezení počtu osob na vnitřních hromadných akcích z 1000 osob na maximální počet 500 osob,“ pokračoval.

Ministr zároveň uvedl, že přestože počet ohnisek a nakažených koronavirem v Česku roste, ve většině případů má nemoc bezproblémový průběh. „V nemocnici Na Bulovce mají jediného pozitivního pacienta na jednotce intenzivní péče. Na standardních lůžkách jde zhruba o deset pacientů. Nedochází tedy k přetěžování nemocnic. Neděje se nekontrolované šíření nákazy,“ řekl ministr Vojtěch.

Ve středu přibylo v Česku 247 prokázaných případů nemoci covid-19. To je o 36 více než v úterý a zároveň nejvíc od konce června. Od začátku epidemie se novým koronavirem v Česku nakazilo 14 570 lidí, z nichž se více než tři pětiny uzdravily. V souvislosti s koronavirem zemřelo 364 lidí. Aktuálně nemocných tak je 5062, což je nejvíc od začátku epidemie.

zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio