Pozor na námrazu!

4. listopad 2004

Ve středu začne do střední Evropy proudit teplejší vzduch od jihozápadu. Bude oblačno s ojedinělými přeháňkami, které mohou i v nižších polohách být sněhové. Meteorologové upozorňují, že se v noci a v ranních středečních hodinách může tvořit námraza na mokrých vozovkách.

Informuje o tom Český hydrometeorologický ústav na svých internetových stránkách. V noci na středu bude zpočátku zataženo, místy déšť se sněhem nebo déšť, na horách a na jihozápadě Čech může místy sněžit. Během noci bude oblačno s místními sněhovými přeháňkami, na východě může být přechodně i polojasno a ojediněle mrznoucí mlhy. Nejnižší noční teploty mohou být mezi jedním a minus třemi stupni Celsia. Přes den bude ve středu mezi čtyřmi a osmi stupni Celsia, na Šumavě a v Krušných horách kolem jednoho stupně pod nulou. Má být oblačno s ojedinělými přeháňkami, které mohou v Čechách od výšky 500 metrů sněhové.

Čtvrteční maxima se mají pohybovat kolem osmi stupňů Celsia a mělo by být oblačno s deštěm. V pátek má být oblačno a přibližně o jeden stupeň více, v sobotu by se opět mělo ochladit a k oblačnosti se přidá déšť se sněhem.

Spustit audio