Pražské tříkrálové peníze také do středních Čech

17. leden 2005

Předběžný odhad výsledku Tříkrálové sbírky v Praze činí 1,4 milionu korun. Arcidiecézní charita dnes informovala, že se v metropoli zapojilo 811 skupin s pokladničkami, celkem téměř 2500 koledníků. 15 procent darů poputuje na projekt Pečovatelské služby v Praze a Domu pro seniory v Třebotově u Prahy.

Česká katolická charita celostátně po spočtení obsahu tří čtvrtin z 11 789 kasiček v pátek uvedla, že už má 41 milionů korun. Předpokládá proto, že letošní výnos Tříkrálové sbírky překoná loňskou výši. Tehdy charitě přinesla 45 milionů korun. V Praze byla zatím úředně bylo otevřeno kolem 500 kasiček. Peníze se z 65 procent vrátí skupinám, farním charitám a farnostem, kde poslouží v rámci jednotlivých sociálních projektů. Deset procent získané částky má posloužit zahraničním humanitárním projektům. Na letošním výsledku Tříkrálové sbírky se podle organizátorů projevilo i neštěstí v jihovýchodní Asii. Část výtěžku sbírky půjde na pomoc lidem postiženým ničivým zemětřesením.

Peníze jsou odesílány na centrální účet Sdružení České katolické charity, kde k nim budou přičteny peníze zaslané složenkami či převodem z bankovního konta dárců. Na účet této sbírky mohou lidé přispívat během celého roku.

Spustit audio