Příbramská generální oprava

30. listopad 2004

Příbramská radnice připravuje generální rekonstrukci inženýrských sítí v městské části Zdaboř. Náklady na opravu zhruba kilometrového úseku jsou odhadovány na 20 milionů korun. Uskuteční se zřejmě v několika etapách, řekl dnes novinářům starosta Ivan Fuksa.

Zdabořskou ulicí, které se bude rekonstrukce týkat, prochází státní silnice. Ředitelství silnic chystá její opravu, jíž ale musí předcházet rekonstrukce rozvodů vody, kanalizace a plynu. V horní části ulice by měl také vzniknout nový chodník. Starosta považuje za optimální rozdělit rekonstrukci na čtyři etapy, každoročně zhruba po pěti milionech korun. Pět milionů korun by z příštího rozpočtu měla dostat i městská část Žežice, v níž se staví velký počet rodinných domů. Kvůli tomu je tam ale třeba investovat do vodovodu a kanalizace. Město je opravuje postupně, každoročně na to dává od dvou do pěti milionů korun. Základní vodovodní a kanalizační síť by měla být hotova do tří let, potom se upraví i povrch silnice a chodníky.

S opravou povrchu Zdabořské ulice počítalo ředitelství silnic už letos. O peníze, které na to mělo, Příbram nepřijde. Měl by se za ně opravit povrch Balbínovy ulice, kde město rekonstruovalo inženýrské sítě už před dvěma roky. Nový asfaltový povrch by tak mohla ještě letos dostat část ulice od restaurace u Sevastopolu po Svatou Horu, dodal starosta.

Spustit audio