Pro stromky a brambory do Lysé. Začala tradiční výstava Zemědělec

18. březen 2015

Zemědělcům, zahrádkářům a milovníkům koní patří od středy do neděle výstaviště v Lysé nad Labem. Na tradiční jarní výstavu Zemědělec sem každoročně zavítá kolem 30 tisíc návštěvníků. I letos si budou mít co prohlédnout a nakoupit, a to u více než dvou stovek domácích a zahraničních vystavovatelů.

Profesionální zemědělci, ale i zahradníci, kteří obdělávají třeba jen jeden malý záhonek se sjíždějí od středečního rána do Lysé nad Labem v Nymburku. Na zdejším výstavišti se koná už 24. ročník oblíbené jarní výstavy Zemědělec. Současně s ní startuje Jezdecký festival.

Mezi nejvyhledávanější zboží výstavy patří tradičně ovocné a okrasné stromky, balkonové květiny, keře či růže. K prohlédnutí je také různá technika pro zemědělce i zahrádkáře, nářadí, zahradní nábytek nebo hnojiva.

I letos na výstavě nechybí Bramborové dny, při kterých odborníci seznamují návštěvníky s novými odrůdami této zeleniny a radí, jak brambory správně pěstovat.

Zábava a festival koní

Po celých pět dnů je připravený vzdělávací a zábavný program. Ve středu dopoledne začíná každoroční klání studentů zahradnických škol v aranžování květin Polabský motýl. V sobotu se bude na výstavišti v Lysé nad Labem zase všechno točit kolem jídla.

Kromě jarního Zemědělce přivítá výstaviště v Lysé nad Labem také Jezdecký festival, na kterém se představí přes 200 koní. Soutěžit se bude ve skoku, drezuře a závodů spřežení. Chybět nebude ani přehlídka různých koňských plemen a disciplín. Hostem festivalu bude jezdec Jaroslav Hatla, který se jako jediný reprezentant České republiky zúčastnil dvou olympiád.

Výstaviště v Lysé nad Labem má otevřené brány od středy do neděle vždy od 9:00 do 17:00 hodin.

autoři: Michal Trnka , haj
Spustit audio