Rekonstrukce hlavní berounské tepny skončí v polovině října

18. září 2009

Až do poloviny října se bude opravovat část Plzeňské ulice v Berouně. Rekonstrukce hlavní berounské tepny, kterou financuje Středočeský kraj, probíhala celé prázdniny a nyní jde do závěrečné etapy. Tamní řidiči se proto budou muset ještě měsíc smířit s uzavírkou. Jak zjistila Lucie Zemanová, poslední etapa rekonstrukce Plzeňské ulice by mohla přinést několik problémů...

Stavební práce teď probíhají v úseku od Plzeňské brány ke křižovatce Bratří Nejedlých, kde je nejen nová silnice, ale i chodníky a také cyklistická trasa. Už od soboty 19. 9. by ale měla být uzavřená i křižovatka Bratří Nejedlých, a to až k dálničnímu přivaděči.

Podle vedoucího odboru dopravy v Berouně Miroslava Jerlinga bude k nebezpečným situacím docházet hlavně ráno. Objízdná trasa totiž povede ulicemi, kudy chodí děti do školy. Město se proto obrátilo na policii, která tu bude na školáky dohlížet. K dalším problémům bude docházet také o jednom z říjnových víkendů, kdy bude uzavřená celá Koněpruská ulice a řidiči budou muset jezdit Obchodní ulicí.

Rekonstrukce hlavní berounské tepny probíhá celkem dobře, ovšem ne úplně bez problémů. Na řadě semaforů se totiž tvořily dlouhé fronty. Zařízení totiž nemělo program, který by se dal nastavit v takto výjimečné situaci. Některým řidičům se nelíbí ani zúžená silnice v části od Plzeňské brány ke křižovatce Bratří Nejedlých. Podle Miroslava Jerlinga se ale pořád jedná o standardní šířku.

Celá rekonstrukce hlavního tahu bude hotová 15. října. Na Plzeňskou ulici se do té doby dostanete ulicemi Kolárova, Jungmannova a přes Wagnerovo náměstí.

autor: Lucie Zemanová
Spustit audio