S fotbalem začínala Anna Šubrtová doma v Sadské. V 19 letech už patří do sestavy pražské Sparty

21. září 2022

Ze Sadské do pražské Sparty zamířila v jedenácti letech fotbalová útočnice Anna Šubrtová. Teď už pravidelně nastupuje v nejvyšší soutěži. Prošla mládežnickými reprezentačními výběry a nakoukla také do ženského národního týmu.

"Dříve to bylo tak, že ty holky nebyly u kluků úplně vítaný. Pokoušela jsem se do týmu dostat, protože jsem chtěla začít hrát v klubu, ale oni mě nechtěli. Nechtěli mě vzít, protože jsem holka. Nechtěli holku v týmu v klučičím týmu. Trvalo to dva měsíce, než tam měli náhodou jinýho trenéra a ten mi dovolil s nimi trénovat," popisuje těžké fotbalové začátky Anna Šubrtová. Dnes vnímá situaci jinak:

"Myslím si, že téměř typické je, že teď jsou v každém takovém chlapeckém týmu třeba dvě holky. Takže si myslím, že to mají o dost lehčí. A zároveň bych ještě chtěla říct k té Sadské, že to byla pro mě asi nejlepší fotbalové léta, protože bylo úžasný s kluky hrát. Jsem za to moc ráda," dodává fotbalistka.

Sama postupem času absolvovala nejrůznější fotbalové výběry a po jednom z turnajů si ji vyhlídli trenéři pražské Sparty, kde je od svých 11 let. Tam vyrůstala, až se dostala do áčka a podařilo se jí si tak fotbalový sen splnit.

Nadějná hráčka má v 19 letech kariéru před sebou. Přemýšlet může i o reprezentaci. Určitě by se pak ve spojení s národním týmem nebránila velké výzvě startu na evropském nebo světovém šampionátu. Na rozdíl od minulých let může ženský reprezentační fotbalový výběr takovou šanci mít.

autoři: Pavel Petr , JMys
Spustit audio