Škoda Auto představuje novou tvář vozů Fabia a Roomster

23. únor 2010

Mladoboleslavská automobilka poslala své dva modely Fabii a Roomster na omlazovací kúru. Jak se to odborníkům povedlo, se už brzy přesvědčí návštěvníci na autosalonu v Ženevě. Omlazené Fabie a Roomstery mají mít zbrusu nové motory, nová hliníková kola s novými ozdobnými kryty a odstíny laku. Vozy nabídnou i snížení emisí škodlivin a úspornou jízdu.

Úpravou u Fabií a Roomsterů prošla mřížka chladiče a nové jsou i trojrozměrně tvarované světlomety, které se podstatně rozšířily. Stejně jako Fabia dostanou i modely Fabia Combi a Roomster s novou tváří řadu technických zlepšení. Svou premiéru si na ženevském autosalonu odbudou moderní, většinou přeplňované motory. Právě nabídka motorů modelových řad Fabia a Roomster je jádrem všech změn.

V České republice bude celkově k dispozici pět zážehových a tři vznětové motory. Benzínové motory budou s výkony od 44 kW do 77 kW u Fabií a od 51 kW do 77 kW u modelů Roomster. Dieselové motory zahrnují výkonnostní spektrum od 55 kW do 77 kW při zdvihovém objemu 1,2 a 1,6 litru.

autor: Jana Huzilová
Spustit audio