Školky v Nymburku přivítaly děti poprvé za nouzového stavu. Personál jim měřil teplotu

4. květen 2020 13:31

Nymburská radnice otevřela po šesti týdnech většinu mateřských škol. Zavřené byly kvůli epidemii koronaviru od poloviny března. Děti i učitelé musí ale ve třídách dodržovat přísnější bezpečnostní a hygienická opatření. 

První děti se do Mateřské školy Čtyřlístek v Nymburce vrátili v pondělí ráno. Hned u vchodu jim pracovnice školky změřila teplotu, aby se ujistila, že děti nejsou nemocné. Sama měla na ústech roušku a na rukou rukavice.

"Rodiče musí podepsat také čestné prohlášení, že se u dětí neprojevily symptomy nemoci a nebyly v přítomnosti nakažené osoby," doplnila pracovnice školky. Pokud by dítě teplotu mělo, školka by ho do budovy nepustila.

"S hlídáním jsme problém neměli, ale děti byly už dva měsíce doma a bez kamarádů a paní učitelek jim to bylo dlouhé," řekl tatínek Matěj, který do školky dovedl oba své syny.

Do školky dnes přišlo 15 z celkového počtu 74 dětí. Mateřinka přesto otevřela všechny tři třídy, aby mohla děti rozdělit na menší skupiny. Ty by se mezi sebou neměly potkávat. 

Vedení zavedlo i další bezpečností a hygienická opatření, hodně času by děti měly trávit venku na čerstvém vzduchu. 

autor: Michal Trnka
Spustit audio