Sníh komplikuje dopravu na středočeských silnicích i na železnici

27. říjen 2012

Počasí od časného rána přidělává starosti řidičům i železničářům. Kvůli těžkému a mokrému sněhu padají na koleje i některé silnice větve i celé stromy.

Na několika místech v kraji proto vlaky stojí nebo nabírají velká zpoždění. Policisté vyšetřovali i několik nehod, způsobených počasím, které se ale obešly bez vážnějších zranění.

Asi nejvážnější situace byla na páteřním železničním koridoru z Prahy do Děčína, kde se doprava na kolejích zastavila před 14. hodinou. Nedaleko Kralup nad Vltavou strom pod tíhou sněhu shodil trakční vedení do kterého narazil rychlík. Nikomu z cestujících se nic nestalo. České dráhy pro ně poslaly náhradní autobusy.

I další osobní vlaky nahradily na této trati na úseku Kralupy nad Vltavou – Nelahozeves autobusy. Dálkové spoje pak místo objížděly po opačném břehu Labe a nabíraly značná zpoždění.

Problémy měly i vlaky na dalších tratích například na Rakovnicku u Nového Strašecí nebo u Lužné u Rakovníka nebo na trati Praha – Beroun u Radotína, kde železničáři odstraňovali popadané větve a kde vlaky jezdily jen po jedné koleji.

Hasiči zasahovali také v Hořovicích na Berounsku, kde padl strom na dráty vysokého napětí nebo v Novém Kníně na Příbramsku, kde spadl strom na střechu firmy.

autoři: Michal Trnka , Von
Spustit audio