Soutěž Pochoutkový rok nasladko zná autory nejlepších receptů. U diváků bodovaly šlehačkové koule

7. prosinec 2019

Posluchači Českého rozhlasu Region, autoři receptů, porota ve složení Naďa Konvalinková, Jaroslav Sapík a Pavel Pospíšil, moderátor a autor pořadu Patrik Rozehnal a řada oblíbených zpěváků a zpěvaček strávili sobotní odpoledne v pražském Divadle Pod Palmovkou a zažili jedinečnou atmosféru slavnostního ceremoniálu gastronomické soutěže Pochoutkový rok.

První oceněnou byla Ludmila Vrbická z Havlíčkova Brodu. Její recept na šlehačkové koule zvolili posluchači na stránce www.pochoutkovyrok.cz za nejlepší. Získal téměř 5 tisíc hlasů. Autorka receptu obdržela dárkový poukaz na nákup kuchyňského vybavení od společnosti Eta v hodnotě 15 000 Kč.

Hranici jednoho tisíce hlasů na internetu pokořily ještě například recepty na jablečné skořicové řezy Drahuše Styblíkové, rakvičky se šlehačkou Jany Charvátové, žravé řezy Martiny Vágnerové nebo marcipánové řezy Marie Koubkové.

Které tři recepty ocenili porotci v rámci sobotního odpoledne, a staly se těmi nejsladšími, to se z vysílání regionálních stanic Českého rozhlasu dozvíte v neděli 8. prosince 2019. Záznam slavnostního finále Pochoutkového roku můžete v našem vysílání poslouchat v tradičních časech pořadu Pochoutky: v premiéře po 10. a v repríze po 21. hodině.

Spustit audio