Starosti s mladoboleslavským provizóriem

24. září 2004

Neukáznění chodci především z řad zaměstnanců automobilky Škody Auto vážně komplikují vjezdy a výjezdy autobusů z provizorního nádraží v Mladé Boleslavi. Cestou k nedaleké bráně automobilky se pohybují po úzké komunikaci pro autobusy a ani strážníci nestačí usměrňovat davy lidí, které tudy proudí především při střídání směn v závodě.

Novinářům to dnes řekl náčelník městské policie Jaromír Pumr. Autobusové nádraží se muselo minulý měsíc přesunout do provizorního a více stísněného prostoru o několik desítek metrů dále kvůli začínají stavbě víceúčelového Bondy centra. Autobusy tak musí projíždět po provizorní komunikaci podél pravidelné cesty škodováků k bráně podniku. Lidé často ani nerespektují pokyny strážníků, kteří tam slouží každý den v době největších návalů. Jen za minulý týden tam řešili 750 přestupků chodců, kteří se pletli do cesty autobusům u vjezdu na nádraží. Udělili také asi 40 stokorunových pokut. Podle Pumra se ale strážníci mnohem častěji snaží chodce pouze napomenout a jejich pohyb korigovat.

"Je to nebezpečná lokalita. Řidiči autobusů zde jezdí v omezených prostorách a hlavně nevidí za sebe. Je tu možnost, že by mohli někoho přimáčknout," řekl Pumr. Nejhorší situace je při odpoledním střídání směn kolem 14:00, kdy také z nádraží vyjíždí nejvíce autobusů. Strážníci proto apelují na veřejnost, aby byli více ukáznění a pohybovali se jen po chodnících.

Spustit audio