Stavební úřad Prahy 8 zakázal provoz centra Kasárna Karlín. Provozovatelé teď řeší i nespotřebované potraviny

6. červen 2024 10:00

Stavební úřad Prahy 8 zakázal činnost kulturně-společenského centra Kasárna Karlín. Podle úřadu nezákonně využívalo vnitřní prostory, které nejsou zkolaudované ani stavebně určené k provozování centra. Organizátoři v kasárnách promítali filmy, pořádali koncerty a měli tam bar, kavárnu i saunu.

Stavební úřad vloni provedl podle mluvčího Prahy 8 Martina Šalka kontrolu prostorů a opakovaně vyzval provozovatele, aby odstranil závady. „Vnitřní prostory, kde centrum sídlí, nejsou stavebně uzpůsobeny takovému provozu,“ řekl Radiožurnálu. 

Radek Pavlovič z Kasáren Karlín uvedl, že pracují na tom, aby bylo všechno v pořádku. „Veškeré věcné i formální závady, které na místě shledal stavební úřad Prahy 8, jsme již v minulosti odstranili. Na příslušný úřad jsme v pondělí dodali veškeré nutné podklady pro dodatečné povolení stavby. Chybí pouze rozhodnutí o změně územního plánu, které ale není v naší moci,“ popisuje. 

Podle pražského radního Adama Zábranského z Pirátů by město změnu územního plánu mělo schvalovat na přelomu roku. Vlastníkem budovy je od letošního ledna hlavní město, které ji vyměnilo v rámci směny majetku se státem.

autoři: Jakub Vik , duch
Spustit audio