Střední Čechy zasáhla v noci vichřice se sněhem

15. prosinec 2003

Ještě ráno byly některé silnice zledovatělé, například I/10 mezi Prahou a Starou Boleslaví. Silničáři proto nabádají řidiče, aby jezdili se zvýšenou opatrností. Větrné počasí během víkendu způsobilo i poruchy na vysokém napětí.

Středočeská energetická zaznamenala během soboty čtyři poruchy, v neděli tři a po bouřce v noci na pondělí další tři poruchy. Ještě ráno bylo 14 trafostanic bez napětí. Nejhorší situace byla na Berounsku, kde padlý strom do napětí vyřadil z provozu osm trafostanic. Dalších šest bylo mimo provoz ve Zruči nad Sázavou na Kutnohorsku. Během dopoledne by ale energetici měli všechny závady odstranit.

Kalamitní situace nastala kvůli namrzlé vozovce v časných ranních hodinách na brněnské dálnici D 1, zhruba mezi 50. až 60. kilometrem. Na namrzlé vozovce se vytvořila kolona kamionů, která blokovala všechny jízdní pruhy. Na místě museli zasahovat hasiči s těžkou technikou. Kolem 05:00 v tomto úseku hasiči odstraňovali také padlý strom. Podle mluvčího hasičů Ladislava Křivana jinak noční vichřice nezpůsobila sice mimořádné škody. Hasiči museli odstraňovat popadané větve z komunikací například u Nižboru na Berounsku nebo u Zdib v blízkosti v Prahy.

Spustit audio