Středočeská černá kronika

12. říjen 2004

Na silnici mezi Prahou a Libercem dnes dopoledne najel kamion do osobního auta citroen. Podle dosavadního šetření vjel řidič kamionu s návěsem kolem 11:15 u Brodců směrem na Mladou Boleslav do odstavného pruhu, kde stál citroen s blikajícími varovnými světly.

Kamion v rychlosti kolem 100 kilometrů v hodině odhodil osobní auto stranou. Sám vyjel do svahu mimo vozovku, kde se převrátil. Při srážce se zranil řidič kamionu i řidič citroenu, který byl ve voze. Oba zraněné převezla záchranná služba do mladoboleslavské Klaudiánovy nemocnice. Příčinu nehody policie šetří.

Policie dopadla čtyřiatřicetiletého muže z Chomutova, který je pravděpodobným pachatelem dubnové krádeže na vojenském cvičišti Baba v Benešově. Muž údajně odnesl přes 1000 kusů kovových železničních patek, 11 metrů traverzy a 11 metrů čtverečních kotlového plechu. Materiál na místě rozřezal autogenovou soupravou, odvezl do Prahy do sběrných surovin. Svým jednáním způsobil škodu za 53.000 korun. Policisté na Mladoboleslavsku kontrolovali v noci na neděli řidiče. Během čtyř hodin zjistili téměř 50 přestupků a odhalili šest řidičů, kteří usedli za volant po požití alkoholu. Běžné přestupky řešili na místě blokovými pokutami, případě odstraněním drobné technické závady a domluvou. Další dopravně-bezpečnostní akce chystají.

Spustit audio