Středočeská černá kronika

1. listopad 2004

Středočeská policie dnes odpoledne zveřejnila několik případů, které se na území kraje odehráky v posledních dnech.

Benešovští policisté zajistili další pirátské nahrávky při sobotní noční kontrole diskoték. V Diskobaru Pod Brankou a Dandy baru v Benešově zjistili, že diskžokejové používají neoprávněně nahrané CD nosiče. V obou podnicích jich zajistili celkem téměř 300. Krátce před tím našli na diskotékách v Netvořicích a Přestavlkách 560 pirátských kopií.

Neopatrný chodec vběhl v pátek v noci do jízdní dráhy vozidlu značky Seat Toledo na silnici první třídy číslo 3 od Benešova směrem na Prahu. Chodec po nárazu zůstal ležet na vozovce a přejela ho ještě další dvě auta. Utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. Neměl žádné doklady.

Projíždějící vlak zachytil a srazil jednačtyřicetiletého muže, který se v pátek večer pohyboval v kolejišti na železniční zastávce obce Prosečnice na Týnecku v okrese Benešov. Muž byl s vážnými zraněními převezen do benešovské nemocnice. Provoz na železniční trati Praha-Čerčany byl na zhruba dvě hodiny zastaven.

Opilá spolujezdkyně chtěla podplatit policisty, kteří v neděli v noci naměřili jejímu řidiči při dechové zkoušce přes dvě promile alkoholu. Cizinka přemlouvala policisty, aby přestupek vyřešili na místě pokutou. Když odmítli, nabídla peníze a vhodila jim do služebního vozidla dvoutisícovou bankovku. Policisté to oznámili ředitelství policie. Žena je podezřelá z úplatkářství.

Kladenská policie pátrá po neznámém pachateli, který před týdnem odcizil v obci Brandýsek z volně přístupného pozemku pět železných dílů konstrukce haly a železnou cisternu na vodu. Majiteli vznikla škoda ve výši 130 000 korun.

Při opravě areálu bývalé Střední zemědělské školy v Mladé Boleslavi se v pátek ráno zřítil ze střechy mladý dělník. Osmadvacetiletý muž odebíral ve výšce asi sedmi metrů tyče ze stavebního výtahu. Nakláněl se k nim přes okraj budovy a zřejmě ztratil rovnováhu. Při pádu utrpěl velmi vážná poranění a byl letecky převezen do nemocnice v Liberci.

Neznámý zloděj se vloupal minulý týden do garáže v Hrubém Jeseníku na Nymbursku a ukradl benzinovou sekačku na trávu, strunový křovinořez a další zahradnickou techniku. Majitelka odhadla škodu na 55 000 korun.

Z obecného ohrožení obvinila policie třiapadesátiletého muže, který po návratu z restaurace ve Veleni usnul se zapálenou cigaretou a způsobil požár. Oheň se rozšířil do dalšího bytu. Devětadvacetiletý soused, kterého probudil dým a plameny, vyskočil oknem z prvního patra a zlomil si obě patní kosti. V době požáru spalo v domě dalších devět lidí, kteří museli být evakuováni.

Spustit audio