Středočeská černá kronika

3. listopad 2004

Středočeská policie ve středu odpoledne zveřejnila několik případů, které se na území kraje staly v posledních dnech.

Opilý chodec způsobil v pondělí vážnou dopravní nehodu v Hořovicích na Berounsku. Třiatřicetiletý muž náhle vstoupil do vozovky. Při střetu s projíždějícím autem byl těžce zraněn. Policisté zjistili v jeho dechu přes dvě promile alkoholu.

Z garáže u domu v Lochovicích na Berounsku odcizil neznámý zloděj čtyřkolku značky Yamaha, která byla zajištěna ocelovým lankem a několika zámky, sadu gola klíčů a úhlovou brusku. Majiteli tak vznikla škoda 310 000 korun.

Neznámý pachatel se vloupal v noci na úterý do chrysleru, který stál v obci Osek na Berounsku před restaurací. Ukradl z něj kufřík s příručním trezorem a hotovostí zhruba čtvrt milionu korun a také firemní doklady.

Policie stíhá muže, který koncem října odcizil přes 70 silničních svodidel ve firmě v Unhošti na Kladensku a odevzdal je do sběrny v Hostivicích. Za sběr dostal přes 4000 korun a firmě způsobil škodu 61 000 korun.

Dva mladíci vnikli v noci na úterý do areálu stavebnin v Kladně a odnesli si mimo jiné deset stožárů stavebního výtahu, elektromotor a hutní materiál za téměř 100 000 korun.

Neznámý pachatel ukradl v úterý z octavie před hřbitovem v Mnichově Hradišti kufr, dvě peněženky s 200 000 korunami, firemní razítko a mobilní telefon. Také dámskou kabelku, dvoje dioptrické brýle a doklady, vše v celkové hodnotě přes 205 000 korun.

Ve Zdětíně na Mladoboleslavsku někdo odcizil z auta, které stálo u hřbitova, tašku s pistolí ráže 7,65 mm, náboji a 18 000 korunami. Případ vyšetřují policisté z Benátek nad Jizerou.

V noci na úterý odsál neznámý pachatel ze tří nakladačů v oploceném objektu farmy Rachvala na Mladoboleslavsku asi 260 litrů nafty. Sebral ještě dvě autobaterie.

Z ohrožení a poškození životního prostředí je podezřelý osmapadesátiletý muž z Mnichovic u Prahy, který nechal bez povolení vykácet vzrostlé dřeviny.

V úterý odpoledne havaroval u obce Hluboš na Příbramsku dvacetiletý řidič osobního auta. Čelně se střetl s protijedoucím nákladním vozem, utrpěl lehké zranění. Škoda na vozidlech byla vyčíslena na 200.000 korun.

Dvaačtyřicetiletý muž z Příbrami je podezřelý z porušování práv k ochranné známce. Jako majitel a jednatel příbramské společnosti vyrobil a prodal lulkový tabák s padělanou ochrannou známkou "Česká směs", a to bez souhlasu a vědomí majitele ochranné známky tabáku. Způsobil tak škodu přes 400.000 korun.

Řidička najela v neděli dopoledne na přechodu pro chodce v Rakovníku do kočárku, ve kterém bylo tříměsíční dítě. Přehlédla, že jiné auto dalo přednost dvěma mužům, kteří s kočárkem jeli. Jednadvacetiletá řidička za autem nezastavila, objela ho a vjela na přechod. Kočárek odhodila asi 20 metrů mimo silnici. Dítě neutrpělo žádné zjevné zranění.

Spustit audio