Středočeská černá kronika

6. prosinec 2004

Středočeská policie v pondělí odpoledne zveřejnila několik případů, které se na území kraje odehrály v posledních dnech.

Při výrobě drogy braun zadržela policie v bytě v Benešově osmatřicetiletého muže z Prahy. Při prohlídce bytu policisté našli kromě chemikálií, prášků a náčiní na vaření drog i nevyplněné lékařské recepty a falešné razítko. Zjistili také, že muž už byl za stejnou trestnou činnost v minulosti několikrát trestán.

V sobotu oznámili obyvatelé z obce Křižatka na Berounsku, že několik dní neviděli jednoho z místních občanů, který žil sám v neudržovaném domku. Policisté s hasiči rodinný domek otevřeli a za dveřmi našli devětapadesátiletého muže mrtvého. Zjistili, že v kuchyni vznikl požár, který samovolně kvůli nedostatku kyslíku uhasl. Muž se snažil pomocí sekery otevřít dveře a dostat se ven, ale nepodařilo se mu to. Klíč od dveří ležel uvnitř domu na podlaze. Policisté na místě nezjistili cizí zavinění.

V sobotu či v neděli neznámý pachatel v obci Kamenný Most na Kladensku odcizil 12 prasat, které na místě zabil a vyvrhl. Vzal také přívěsný vozík v hodnotě 4000 korun. Celkově způsobil škodu přes 45 000 korun.

Sedmatřicetiletá řidička Fordu Mondeo dostala v neděli ráno smyk na namrzlé vozovce v obci Veltruby na Kolínsku a sjela mimo silnici. Narazila do sloupku dopravní značky, pak do plotu a do domu. Žena utrpěla těžké zranění. Hmotná škoda činí 45 000 korun.

Kolínští policisté hledají svědky dopravní nehody, která se stala 8. října Havlíčkově ulici v Kolíně. Osobní auto tam srazilo muže, který přecházel vozovku po vyznačeném přechodu. Muž po převozu do nemocnice zraněním podlehl. Svědci se mohou přihlásit na lince 158, nebo na telefonu 974 874 452 či 974 874 320. Pomoci by mohla zejména žena, která zraněnému poskytla první pomoc.

Policisté obvinili devatenáctiletého mladíka z Veltrus na Mělnicku z porušování autorského práva. Zjistili, že si opatřil nelegální kopie hudebních a filmových nahrávek a počítačových programů na CD nosičích a pak je prodával. Škoda, kterou způsobil vydavatelům a autorům děl, převyšuje 27 000 korun.

Neznámý pachatel se v pátek dopoledne v Mladé Boleslavi vloupal do dvou bytů v ulici Na Radouči. Z prvního vzal mobilní telefon, dva discmany a peníze a způsobil škodu kolem 28 000 korun. Ze sousedního bytu odcizil mobilní telefon, notebook, digitální videokameru, příslušenství k počítači, šperky a další věci za více než 350 000 korun.

Ze zpronevěry obvinila policie čtyřiačtyřicetiletého muže z Příbramska. Je podezřelý, že loni v září převzal od čtyřicetileté ženy a o šest let staršího muže z Opavska 280 000 korun na zakoupení dvou osobních vozidel. Sedmačtyřicetiletému muži z Písecka pak za 11 000 korun přislíbil obstarat doklady pro osobní automobil Peugeot. Do současné doby však vozidla ani doklady nedodal a peníze majitelům nevrátil. Použil je pro svoji potřebu. Za to mu v případě prokázání viny hrozí až tříletý trest vězení.

Neznámý pachatel se v noci na neděli vloupal do prodejny tabáku na Husově náměstí v Rakovníku. Z obchodu si odnesl kartony cigaret, cigaretový tabák, zapalovače, dobíjecí kupony a hotovost 16.500 korun. Dvaapadesátiletému podnikateli z okresu Rakovník způsobil škodu 205 000 korun.

Spustit audio