Středočeští hasiči mají za sebou desítky výjezdů kvůli silnému větru

24. únor 2017

Zhruba šedesát výjezdů absolvovali v noci na dnešek středočeští hasiči. Nejčastěji zasahovali na Kladensku a Rakovnicku. Běžně přitom mívají za noc jen kolem deseti výjezdů.

Nejčetnějšími zásahy byly kvůli likvidaci popadaných stromů – například v Unhošti, v Hřebči, Malých Kyšicích, Vinařicích a Velvarech na Kladensku a v Krušovicích na Rakovnicku. Ve Mšeckých Žehrovicích spadl strom na autobus, který právě vyjížděl do služby. V té chvíli proto v něm nebyli ještě žádní cestující a ani řidič nebyl zraněný. Popadané stromy komplikovaly i ráno dopravu například v Pravoníně na Benešovsku, v Králově Dvoře na Berounsku nebo v Tuchoměřicích u Prahy.

Kvůli silnému větru jsou v pohotovosti i energetici, kteří řeší v kraji desítky poruch. Naproti tomu situace na vodních tocích v kraji se uklidňuje. První povodňový stupeň už neplatí v Bakově nad Jizerou. Hladina řeky dál klesá. Hydrometeorologové proto mimořádný stav ukončili. Podle prognózy bude vody v Jizeře ubývat i v dalších hodinách. První stupeň povodňové aktivity tak ve středních Čechách platí jenom v Kostelci nad Labem. Na dalších středočeských řekách teď podle předpovědní mapy zvedání hladiny nehrozí.

Celkový přehled mimořádných událostí po okresech Středočeského kraje
autoři: von , sap
Spustit audio