Středočeští policisté zadrželi gang

7. prosinec 2004

Policie zadržela v neděli ráno gang čtyř pachatelů a obvinila je z účasti na zločinném spolčení, vydírání a podvodu. Po domovních prohlídkách a výslechu podezřelých rozšířila trestní stíhání obviněných o dalších sto případů podvodů s celkovou škodou ve výši nejméně 20 milionů korun. ČTK to dnes sdělila mluvčí středočeské policie Soňa Budská.

Obvinění založili v březnu 2002 společnost Casio Cesh se sídlem ve Frýdlantu v Čechách na Liberecku, ale ve skutečnosti měli v plánu trestnou činnost. Čtveřice slibovala svým klientům, že jim na základě mandátní smlouvy vymůže jejich nedobytné pohledávky. Z lidí ale jen lákali peníze a vydírali je. Zatelefonovali jim, představili se jako zástupci dlužníka, který měl vůči poškozenému pohledávku, a vyhrožovali jim fyzickou likvidací, pokud neustoupí od vymáhání pohledávky. Poškození pod psychickým nátlakem od mandátní smlouvy odstoupili a byli nuceni uhradit smluvenou částku.

Okresní soud v Kutné Hoře by měl dnes rozhodnout o uvalení vazby na všechny čtyři pachatele. Policie současně žádá poškozené, aby se přihlásili na telefonním čísle 974 874 785.

Spustit audio