Tanečníci z berounského regionu se připravují na novou soutěžní sezónu

4. prosinec 2009

Tanečníci ze skupiny Freak D. C., která působí v Králově Dvoře na Berounsku, se připravují na novou soutěžní sezónu. Během ní se s ostatními tanečními školami utkají v kategorii, které se říká show dance a ve které slavili už řadu úspěchů. Jak zjistila Lucie Zemanová, hned po Vánocích přijdou na řadu náročné tréninky, na které se ale všichni těší.

Taneční skupina Freak D. C. působí na Berounsku už pět let. Za tu dobu se její postavení na české taneční scéně výrazně zlepšilo stejně tak jako podmínky pro trénování. Tělocvičnu základní školy nahradil bývalý protiatomový kryt v Králově Dvoře, kde se tanečníkům trénuje o mnoho lépe a je to vidět i na jejich úspěších.

U Lukáše Procházky celkem trénuje 140 tanečníků ve věku od 4 do 25 let a v minulém roce se někteří z nich dokonce probojovali na mistrovství Evropy do Bukurešti. Za tanečními úspěchy ale není jen zábava, ale i tvrdá práce, což potvrdila také čtrnáctiletá Bára Šebková, která tancuje už sedm let a kterou tanec prostě baví. I proto by ho doporučila všech svým vrstevníkům.

Bára stejně jako ostatní tanečníci bojuje na soutěžích v kategorii zvané show dance, která v sobě podle Lukáše Procházky skrývá hned několik tanečních stylů. Je to tanec, který spojuje prvky klasického baletu, ale i moderního a společenského tance. Spolu s různými rekvizitami tak lze vytvořit skutečně nápadité vystoupení.

Na pětileté výročí taneční skupiny Freak D. C., které si tanečníci připomenou v červnu, chystá Lukáš Procházka deset zbrusu nových choreografií. Jak budou vypadat si ale zatím nechává jen pro sebe.

autor: Lucie Zemanová
Spustit audio