Technopárty v Chráněné krajinné oblasti Kokořínsko: 500 tanečníků a stížnosti místních obyvatel

7. září 2008

V Chráněné krajinné oblasti Kokořínsko v Želízech na Mělnicku konala nelegální technoparty. Od pátečního večera tam na soukromém pozemku tancovalo asi 500 milovníků této hudby. Lidé z okolních obcí se nevyspali a stěžovali si na hluk. Policie stížnosti neřešila a proti tanečníkům nijak nezasáhla.

Technaři začali přijíždět do Želíz už v pátek dopoledne. První zvuky se obcí začaly rozléhat v půl deváté večer. Od té doby si na hluk stěžovali tamní obyvatelé i lidé ze vzdálenějších obcí. Technoparty se konala v Chráněné krajinné oblasti Kokořínsko, která tam tanečníkům povolila parkování vozidel, táboření a rozdělávání ohňů. Proti rozhodnutí se ale odvolal starosta obce Tomáš Bastl. Povolení tak nenabylo právní moci a párty byla nelegální.

I přes opakované záležitosti se k situaci odmítl vyjádřit vedoucí Chráněné krajinné oblasti Kokořínsko Ladislavu Pořízek. Odpadky, parkování aut a rozdělávání ohně v chráněné krajinné oblasti - za to všechno hrozí technařům až stotisícová pokuta. Organizátoři technoparty si na dohled nad průběhem akce najali několik dobrovolných hasičů.

autor: Pavel Pavlas
Spustit audio