TIP NA VÝLET: Letošní Amplion, festival loutkového divadla v Kladně, zahájí průvod obřích loutek

27. srpen 2021

Druhý ročník Mezinárodního festivalu loutkového divadla si v Kladně můžete užít od 27. 8. do 29. 8. Těšit se můžete na mnoho představení a nebude chybět bohatý doprovodný program pro malé i velké.

Velkolepé zahájení festivalu v centru města bude pod taktovkou režiséra a výtvarníka Matěje Formana a zároveň také oslavou 70. výročí vzniku Divadla Lampion. Průvod obřích loutek vyjde v pátek 28. srpna v osm hodin večer. 

Divadlo Lampion se festivalu samozřejmě také zúčastní, a to s výpravnou inscenací 20 000 mil pod mořem.

Dále bude Amplion letos hostit Divadlo rozmanitostí Most, brněnské Divadlo Polárka, Divadlo loutek Ostrava, plzeňské Divadlo ALFA, Bábkové divadlo Žilina a hradecké Divadlo DRAK. Vítěze festivalu opět vyberou malí diváci, pro které inscenace vznikají.

Součástí festivalu je i bohatý doprovný program. Nabídne například koncerty kapel Bombarďák a Žampion, mikro inscenaci z dílny MIR.theatre a nejrůznější workshopy pro malé i velké.

Celý program 2. ročníku festivalu Amplion zde.

autor: JMys
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.