TIP NA VÝLET: Národní Svatoludmilská pouť 2021, Mělnické vinobraní a historické řemeslné trhy

17. září 2021

Národní Svatoludmilská pouť v Tetíně nabízí pestrý program plný světských i duchovních zážitků od pátku 17. 9. až do neděle 19. 9. Ve stejných dnech si můžete sv. Ludmilu připomenout i na vyhlášeném Mělnickém vinobraní. A na víkendové historické řemeslné trhy vás zve HistoryPark v Ledčicích.

Národní Svatoludmilská pouť 2021

Začátek pouti z Velehradu do Tetína k 1100. výročí smrti sv. Ludmily, červen 2021

Národní svatoludmilská pouť na Tětíně je letošním vyvrcholením oslav Roku svaté Ludmily. První česká kněžna a světice zemřela mučednickou smrtí právě na Tetíně před 1100 lety.

Od pátku 17. 9. až do neděle 19. 9. vás čeká bohatý program včetně tradičního srazu Bořivojů a Ludmil. Těšit se můžete na poutní mši, koncerty, přednášky, divadení představení a samozřejmě nebudu chybět ani trhy a občerstvení.

Podrobný program včetně možností dopravy je na webu obce Tetín.

Mělnické vinobraní

Mělnické vinobraní 2017

82. ročník Mělnického vinobraní bude plný živé muziky na třech scénách, pouličního umění, dětských divadel a workshopů, historického průvodu, ohňostroje, oblíbeného degustačního dvora, řemeslných stánků, foodtrucků s delikatesami i atrakcemi v neplacené zóně. To vše od 17. 9. do 19. 9. Letošní ročník je věnován také především sv. Ludmile.

Kompletní program Mělnického vinobraní najdete zde.

Historické řemeslné trhy v HistoryParku v Ledčicích

Řemeslník (ilustrační foto)

Historické řemeslné trhy v Ledčicích proběhnou od 18. 9. do 19. 9., vždy od 10:00 do 17:00 hodin. Po oba dva dny budete mít možnost navštívit řemeslné dílny s ukázkami řemesel i možností zapojení se. Každý den jsou připravena loutková divadelní představení a hudební vystoupení. Nebude pochopitelně chybět ani občerstvení.

Mezi zastoupenými řemesly budou například kováři, sklář, mincíř, perníkářka, odborník na výrobu kamenných sekerek a přední český specialista na štípanou kamennou industrii (pazourek). Většina řemeslníků bude také nabízet svoje zboží k prodeji.

Více informací najdete na webu a facebooku HistoryParku.

autor: JMys
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka