TIPY NA VÍKEND: Festival Kmochův Kolín, slavnosti v Poděbradech i záplava balónů na nebi

9. červen 2023

Užijte si víkend s našimi tipy na zajímavé akce.

Kmochův Kolín

Kmochův orchestr v Kolíně

Po dvouleté přestávce, kterou si vynutila pandemie koronaviru, se podoba hudebního festivalu Kmochův Kolín loni vrátila zpět do zajetých kolejí. I letos se tedy v tradiční čas, tedy od 9. do 11. června, opět do Kolína sjedou desítky muzikantů převážně dechové hudby.

Kmochův Kolín zve také zpěváky i kapely z první popové i rockové ligy. Letošní hvězdou je zpěvák Richard Müller, kapela Čechomor s hostující zpěvačkou Martinou Pártlovou a mezi účinkujícími nedělního monstrkoncertu najdeme i Felixe Slováčka mladšího a Annu Julii Slováčkovou. Vstup na hudební festival Kmochův Kolín bude i letos pro všechny zdarma!

Slavnost na dvoře Krále Jiřího

Alfons Mucha: Jiří z Poděbrad

V sobotu si vyražte do Poděbrad. Chystají se slavnosti na dvoře krále Jiřího. Průvod městem vychází ve 13 hodin ze zámku směrem na kolonádu.

Na slavnostech v Poděbradech se můžete těšit na středověké trhy, lukostřelbu, šermíře, hod sekerou, historické tance. Uvidíte, jak se pasovalo na rytíře. Děti si můžou vyzkoušet jízdu na dobovém kolotoči.

Bělské balónové hemžení

V Bělé pod Bezdězem se koná Bělské balónové hemžení, letos podvacáté

Když bude přát počasí, uskuteční se setkání pilotů a majitelů horkovzdušných balónů spojeného s létáním v prostředí Máchova kraje, okolí Bezdězu a v Bělé pod Bezdězem na Mladoboleslavsku. Informace sledujte zde.

Letošní 21. ročník se koná od čtvrtka do neděle 2023. Tradiční akce Balloon Clubu Bílá Hlína v malebném prostředí Máchova kraje naskýtá možnost setkání pilotů, ale také příznivců horkovzdušných balónů. Místní i turisté mohou sledovat balónové hemžení, hojně navštěvovanou se stala také večerní světelná show.

autor: djo
Spustit audio