TIPY NA VÍKEND: Mistrovství České republiky mažoretek v Poděbradech nebo Růžová zahrada na výstavišti v Lysé nad Labem

16. červen 2023

Užijte si víkend s našimi tipy na zajímavé akce.

Mistrovství České republiky skupin - klasické mažoretky

O víkendu 17. až 18. června 2023 se na lázeňské kolonádě v Poděbradech bude konat finále Národního šampionátu mažoretek - Mistrovství ČR skupin - klasické mažoretky. Na tomto vrcholovém soutěžním kole, které má více jak dvacetiletou tradici, se představí 32 nejlepších českých mažoretkových skupin.

V sobotu odpoledne proběhne slavnostní zahájení u Fontány a následně pochodové defilé na lázeňské kolonádě za doprovodu dechové hudby.

V neděli se uskuteční soutěž v pódiových formacích a finále Minimiss na velkém pódiu u kolonády.

Pořadatelem je Svaz mažoretek a twirlingu ČR a město Poděbrady. Nejlepší skupiny získají titul mistra ČR a nominace na říjnové mistrovství Evropy mažoretek a do Bulharska.

Z celé soutěže bude možno sledovat živé vysílání - zde.

Růžová zahrada na Výstavišti Lysá nad Labem

Aranžmá výstavy Růžová zahrada

Tradiční celostátní výstava růží a ostatních letních květin RŮŽOVÁ ZAHRADA 2023, přinese novinky ve šlechtitelské práci a kouzelná aranžmá řezaných i rostlých růží. Odborníci poradí jak na choroby a škůdce našich zahrad a prodejci nabídnou tisíce letních květin.

Koná se na Výstavišti Lysá nad Labem od čtvrtka 15. do neděle 18. června.

Vystavené růže

Ve stejnou dobu tam můžete také navštívit dva veletrhy: Senior - s výstavou Šikovné ruce našich seniorů (veletrh pro lidi, kteří nezůstávají sedět doma) a Lázeňský veletrh.

Naprosto výjimečná výstava rukodělných prací ze soutěže Šikovné ruce našich seniorů se uskuteční již podvaadvacáté. Okruhy činností jsou ruční práce, literární práce a fotografie. Víc jak tři a půl tisíce výstavních exponátů, které zaplní celou výstavní halu, se jistě setká se stejným nadšením návštěvníků, jako ve všech předchozích ročnících.

A na lyském výstavišti představí své novinky i Lázně Poděbrady, a.s., které jsou největším poskytovatel lázeňské péče ve Středočeském kraji již od roku 1908. Kromě dalších tuzemských a zahraničních lázeňských subjektů se představí i prodejci léčebných doplňků, stravy a rehabilitačních přístrojů. V nabídce budou špičkové produkty inspirované nejen přírodou, ale i nejnovějšími poznatky vědy a výzkumu.

Více na webu pořadatele

autor: JMys | zdroje: Svaz mažoretek a twirlingu České republiky , Výstaviště Lysá nad Labem
Spustit audio