TIPY NA VÍKEND: Večer otevřených bran na zámku Žleby nebo Rakovnické cyklování

22. červenec 2022

Příznivci cyklistiky mohou vyrazit na 13. ročník Rakovnického cyklování ve dnech 22. 7.2022 - 24. 7.2022. A ti, kdo nestíhají přes den, mohou navštívit zámek Žleby při večerních prohlídkách.

Večer otevřených bran na zámku Žleby

Zámecká kuchyň na zámku ve Žlebech

Jen co se žlebský zámek zahalí do večerního šera, tak znovu otevře návštěvníkům své brány a tentokráte ukáže to, co za denního světla tiše skrývá…

V průběhu standardních prohlídek v netradičním čase se projdete napříč staletími a poznáte jedinečnou večerní atmosféru pohádkového zámku i jeho přepychového vybavení.

Zvolit si můžete jeden ze dvou zámeckých okruhů nebo jejich kombinaci.

První okruh vám během cca 50 minut představí skutečné kouzlo romantické knížecí rezidence a její poklady. Při nákupu vstupenky online volte Speciální prohlídka 1.

Druhý okruh vás pak na cca 50 minut zavede do soukromých komnat knížecí rodiny a dovolí vám nahlédnout do tajů každodenního života na zámku v dobách dávných a vlastně i nedávných. Při nákupu vstupenky online volte Speciální prohlídka 2.

Prohlídky v rámci Večera otevřených bran jsou určeny pro milovníky památek, jimž pracovní povinnosti nebo volnočasové aktivity znemožňují navštívit žlebský zámek v průběhu obvyklé denní otevírací doby. Tak přijďte, protože večer se brány mimořádně otevírají pro vás…

POZOR: nejedná se o hranou či kostýmovanou prohlídku.

Fotografování bez blesku povoleno.

Vstupné: dle platného ceníku I. a II. okruhu

Vstupenky je nutné zarezervovat nebo zakoupit online.

Rezervace: tel. +420 327 398 121 nebo e-mail: zleby@npu.cz

13. ročník Rakovnického cyklování

Český pohár horských kol (ilustrační foto)

Oblíbené Rakovnické cyklování přivítá příznivce cyklistiky ve dnech 22. 7.2022 - 24. 7.2022.

Těšit se můžete na závody v různých kategoriích - MTBO, croos-country, sjezd Downtown nebo horská kola. Nebude chybět ani bohatý doprovodný program, koncerty a tombola. Odvážlivci mohou dokonce vyrazit na noční cykloturistický výlet.

Vzhledem k aktuálnímu horkému počasí přidali organizátoři následující informaci:

V sobotním závodě dospělých v cross-country, který startuje v 11,30 hodin, jsme s ohledem na vývoj počasí (teplot) zkrátili délku závodu u všech kategoríí nad 15 let o 1 okruh. Délka závodu mužů bude tedy trvat cca 50 minut, ostatních kategorií cca 30 minut. Také bude mírně snížena náročnost trasy v lesoparku Jamka, kde bude menší převýšení.

Celý program najdete zde.

autor: JMys | zdroje: Zámek Žleby , Rakovnické cyklování
Spustit audio