Úřady stále řeší objízdné trasy kvůli uzavírce na D8

14. listopad 2002

Příslušné instituce dosud definitivně neurčily objízdné trasy kvůli uzavírce části dálnice D8 u Nové Vsi na Mělnicku. Největší komplikace působí těžké automobily. Neúměrně totiž zatěžují okolní silnice druhé třídy, které záplavy poškodily stejně jako některé mosty na objízdných trasách.

Dálnice je obousměrně uzavřena mezi devátým a osmnáctým kilometrem již od úterního večera kvůli prasklinám v dálničním mostě. Objízdné trasy pro vozy s nižší tonáží vedou po takzvané staré teplické silnici přes Veltrusy. Slabým místem na této trase je veltruský most, který poškodila velká voda a nesmějí přes něj jezdit kamióny. Další slabinou je mostek u Ouholic nedaleko dálnice, na který nesmějí vjíždět vozy s tonáží nad deset tun. Policie proto těžší vozy na tuto komunikaci nevpouští.

Policejní experti také na místě prověřují možnosti náhradních řešení. Mezi tyto varianty patří i návrh, aby kamióny opouštěly dálnici již u Roudnice nad Labem a jely pak směrem na Velvary. Nic ale není dosud rozhodnuto a konečný verdikt má vyslovit ministerstvo dopravy. Teplická dálnice D8 bude mezi devátým a osmnáctým kilometrem uzavřena v obou směrech zřejmě do 20. listopadu. Do té doby má být vybudován provizorní objezd.

Provizorní objezd pro osobní automobily a lehčí nákladní vozy má sloužit do doby, než bude zbourána pravá část starého mostu a postavena nová. Práce potrvají zřejmě několik měsíců. Stavba levé části poškozeného mostu bude dokončena teprve příští rok. Mostní konstrukci narušila srpnová povodeň. Praskliny se začaly zvětšovat v poslední době. V úterý byly až patnácticentimetrové.

autor: red
Spustit audio